Jo jonkin aikaa suunnitelmissa ollut Artun oma blogi on nyt avattu! 

Blogiin on tarkoitus päivitellä Artun kuulumisia enemmän ja vähemmän säännöllisesti; kerrottavaa tästä aktiivisesta herrasta varmasti löytyy!
PBGV-rotuinen Arttu on nyt asunut luonamme Jyväskylässä puolitoista kuukautta ja yhteiselo on luonnistunut hyvin. Alussa ongelmana oli eroahdistus, mutta siitäkin ollaan jo päästy eroon. Eipä se yksinolo edelleenkään herkkua ole, mutta ainakin omistajia helpottaa, kun ei Arttu jää enää aamuisin huutamaan ja ulisemaan.

Viikonloppua on vietetty kotosalla ja se on ollut Artusta todella mukavaa. Erityisesti siksi, kun omistajat ovat olleet kotona enemmän kuin arkipäivinä ja Arttu on saanut paljon maharapsutuksia; niitä Arttu rakastaa.

Tänään käytiin pitkällä lenkillä Artulle uudella reitillä; kyllä riitti haisteltavaa. Tiistai-illan lenkillä nähtiin ensimmäistä kertaa pupukin; tai Arttu ei kyllä taitanut vähän kauempana olevaa pupua nähdä, haisteli kyllä kovasti pupun jälkiä, kun saavuimme siihen kohtaan. Artustahan on tarkoitus kasvattaa jäniskoira, mutta toistaiseksi kasvattajalta mukaan saatu pehmolelu-pupu on ollut ainoa, johon Arttu on saanut lähempää kontaktia. :)
Arttu myös näki tänään varmaan ensimmäisen kerran lenkillä ihmisen, joka tiesi heti mikä rotu on kyseessä; se on nähtävästi todella harvinaista! "Onko tämä se petit basset?" ja kun vastasin myöntävästi, niin "Oi että, tämä on se petit basset griffon vendeen! Minä olen haaveillut tällaisesta niin kauan!" :) Yleensähän kyselijät on hetken hiljaa ja sanoo sitten "Ahaa", kun luettelee Artun rodun koko nimen. Eikä sen luetteleminen taida vielä ihan luonnistua kaikilta tutuiltakaan, sen verran vaikea rotu Artulla.

Tänään oli vuorossa myös siivouspäivä, joka ei Artun mielestä ole niin kovin jännää. Imuri vielä vähän pelottaa (vaikkakin Arttu rohkeasti koittaa mennä imurin luo) ja on ihan tyhmää kun ei moppiakaan saa syödä, vaikka se lattialla liikkuu edestakaisin. Nyt siivousurakan jälkeen Arttu kyllä näyttää ihan siltä, kuin olisi kovasti itsekin siivonnut; herra makaa pitkää pituuttaan sohvalla nukkumassa raskaan työn jälkeen.

Tässä vielä (toivottavasti... blogin käyttö kun vaatii vielä opettelua..) nähtäväksi kuvat siitä minkäkokoisena Arttu meille tuli ja millainen pötkylä herra nyt jo on. Eka kuva otettu 5.9. ja jälkimmäinen tänään. Huomaa kyllä, että Arttu on alkanut miehistyä ja pentumaisuus on kadonnut. Suloinen Arttu silti edelleen on. :)