Tänään oli erityisen mukavaa tulla töistä kotiin, kun Arttu ja Marko tulivat hakemaan minut töistä. Arttu oli niin innoissaan jälleennäkemisestä mooooonen tunnin jälkeen, että ei meinannut pysyä penkillä, kun tulin autoon. Matka kotiin kuluikin sitten rattoisasti pusuttelun merkeissä; Arttu nuoli naamaani niin innoissaan, että meinasi olla jo vaikeaa hengittää. :)

Arttu käyttäytyy kyllä älyttömän hyvin autossa; Artusta taitaa tulla todellinen autokoira! Usein pissalenkiltä palatessa Arttu tahtoisi mennä auton luokse ja ihmettelee, kun ei aina lähdetäkään autolla matkaan. Ja sitten kun oikeasti ollaan lähdössä autoon, on Artun riemu valtavaa!
Arttu on matkustanut jo muutaman pidemmän matkan ja hienosti on sujunut. Kaupunkiajo ei taidakaan Artusta olla niin mukavaa kuin isommilla teillä ajo; kaupungissa kun on hidastetöyssyjä, liikenneympyröitä ja muita inhottavia juttuja, jotka häiritsevät Artun unia. Ja toki autossa on mukavaa olla myös silloin kun se on pysäytettynä esim. parkkipaikalle; autosta on turvallista katsella ohikulkevia ihmisiä ja ravata ikkunasta toiseen.

Autokoiran lisäksi Artusta taitaa tulla saunakoira. Äsken juuri käytiin saunassa ja siellähän se Arttukin lauteilla pötkötteli. :)


Arttu on niin innoissaan saunasta, että olisi hyppäämässä lauteelle jo silloin kun käydään laittamassa sauna päälle. Koko saunassakäynnistä on tainnut tulla jo melkoinen elämys Artulle; kaikki pitää aina toistaa saman kaavan mukaan.
Ensin kun suihku laitetaan päälle, sitä pitää mennä ihmettelemään, koska eihän voi muistaa, että suihkusta tulee vettä. Yleensä suihkun alle mennään haistelemaan, tungetaan kuono virtaavaan veteen ja juostaan karkuun. Sitten palataan takaisin ja istutaan nurkassa ja katsellaan suihkua vihaisesti.
Sitten kun saunan ovi avataan, hypätään jakkaraa vasten ja odotetaan, että joku nostaisi lauteille. Lauteilla yleensä vallataan paras paikka jommankumman laudeliinan päältä ja istutaan siinä tyytyväisesti. Vettä saunassa juodaan vain ja ainoastaan löylykauhasta; joskus on yritetty tuoda saunaan myös Artun oma juomakuppi, mutta eihän se vesi siitä kelpaa.
Arttu on saunassa vaan hetken kerrallaan ja sitten Arttu menee odottelemaan kylppäriin tai olohuoneeseen. Kun omistajat tulevat saunasta ja suihku menee päälle, Arttu viipottaa kovaa vauhtia kylppäriin.
Suihkun ajan Arttu yleensä makoilee riittävällä etäisyydellä; nythän Arttu jo muistaa, että suihku on se ilkeä paikka, josta tulee vettä kuonolle. Ja kun Teija alkaa kuivaamaan itseään, Arttu menee lavuaarin viereen istumaan ja odottaa. Odottaa siis kuivaamista! Vaikka Arttu inhoaa esim. tassujen pyyhkimistä ulkonäkäynnin jälkeen, niin saunan jälkeen Arttu oikein odottaa, että hänet kuivataan. Ja kuivaus pitää tottakai tehdä aina samalla tavalla; istutaan wc-pöntön päälle pyyhe sylissä, Arttu otetaan syliin selälleen ja kuivataan, lopuksi Arttu kääritään pyyhkeeseen ja kannetaan olohuoneeseen. Ja tämä rituaali pitää siis tehdä joka saunareissun jälkeen; huolimatta siitä onko Arttu kastunut vai ei.