Artulla on jo muutaman viikon ajan ollut toisinaan vatsavaivoja. Löysää kakkaa on tullut yleensä vierailujen tai muiden uusien stressaavien tilanteiden jälkeen. Tilanne on korjaantunut piimällä (ja tehobaktilla); ja jos piimä on jätetty antamatta, on vatsa taas mennyt sekaisin. Oletettiinkin, että Artulla on vaan herkkä vatsa, joka menee helposti sekaisin stressistä. Etenkin kun Arttu muuten on ollut tosi virkeä ja ruokakin on maistunut erityisen hyvin.

Todellinen syy vatsavaivoihin selvisi kuitenkin eilisaamuna. Ensin Arttu kieltäytyi syömästä ja sitten alkoi kakkaamaan spagettia; tai luultiin, että se on spagettia.. Oltiin hiljattain tehty ruuaksi spagettia, ja ihmeteltiin vaan, että miten Arttu on onnistunut varastamaan spagettia itselleen. Karu totuus paljastui, kun "spagetti" alkoikin liikkumaan. Suolinkaisiahan se Arttu kakkasi, oli onnistunut jotenkin saamaan itselleen matoja!
Ilmeisesti olivat madot melko kauan Artussa itäneet, kun olivat jo kunnon kokoisiksi kehittyneet. Ja Arttu kuitenkin sai madotuksen nelisen viikkoa sitten ennen rokotuksia. No, nyt alkoi sitten Artulla toinen matokuuri..
Ei ollut kyllä mukava lauantai-päivä niin Artulla kuin omistajillakaan. Joka kakkakerran jälkeen jäi matonen roikkumaan pyllystä ja Arttu laahasi pyllyä maassa, kun kutitti. Ja me sitten tutkittiin kakkaa, ettei siinä ole verta. Ja kakkaa tuli kyllä paljon, tulee edelleen.

Urhea pikkukoira Arttu kyllä on! Lauantaiaamun ja -aamupäivän Arttu oli melko surkeana ja enimmäkseen nukkui. Päivän aikana Arttu alkoi piristyä ja illalla oli jo täysi riehunta päällä. Tänään on ollut kova meno koko päivän (tietysti välillä on pitänyt levätäkin; silloin yleensä sylissä) ja parhaillaankin Arttu juoksee ympäri olohuonetta lelujensa kanssa riehuen. Kakka on löysää ja matoja tuli tänäänkin matolääkkeen antamisen jälkeen, mutta muuten ei kyllä Artusta huomaa, että sairastaisi. Päinvastoin, Arttu on ihan kuin elämänsä kunnossa. :) Toivotaan, että pian Arttu on myös vatsankin puolesta täysin kunnossa!