Sanonnan mukaan rakkaalla lapsella on monta nimeä, enkä yhtään epäile tämän sanonnan paikkansapitävyyttä. Ainakin, jos mietitään tätä meidän rakasta ”lastamme”.
Olimme Markon kanssa viikonloppuna häissä, jossa oli myös tietokilpailu hääpariin liittyen. Yksi kisan kysymyksistä liittyi hääparin kissan lempinimiin (jotka muuten olivat melko eläimellisiä, mm. lehmä ja hurtta). Aloin sitten miettimään, että montakohan lempinimeä Artulla oikein mahtaa olla. Ja koska tuo kysymys pyörii päässä vieläkin, muutama päivä häiden jälkeen, piti ihan listata KAIKKI Artun lempinimet. Ja kyllä, rakkaalla lapsella on monta nimeä – Artulla niitä on yhteensä AINAKIN 27.

Tässä siis lista Artun lempinimistä (joista valtaosan Arttu itsekin tunnistaa) aakkosjärjestyksessä:
A, Aapee, A-P, Arde, Ardensparde, Arttu, Arttunen, Arttuparttunen, Artturi, Artunparttu, Herra, Iso A, Parde, Pardenparde, Parttu, Parttunen, Partturi, Partunparttu, Partunpoika, Peepee, Pikkuherra, Poika, Poikanen, Pojanpoika, P-P, Sparde, Sparden-Sparden.

Lempinimiä pyöritellessä tuli mieleen, että voisikohan tuota sanontaa hieman muokata ja ottaa käyttöön esim. sanonnan ”Rakkaalla lapsella on monta kappaletta”. Sillä Artulla ainakin on. :D Kappaleilla tarkoitan siis tunnettuja biisejä tai lauluja, joiden sanat kertovat Artusta.
Alla muutaman laulun sanat, joita ihan oikeasti on laulettu Artulle. Tosin näitä on laulettu oikeastaan vain silloin kun Arttu oli pikkuvauva – siksi ei muistilokeroista löytynyt näitä sanoja enää kahta kappaletta enempää, saattoi niitä jokunen muukin vielä olla...

”Pieni Arttu Parttunen juoksenteli täällä,
pieni Arttu Parttunen sanomalehden päällä.
Arttu lehdestä haukkasi palasen
ja sanoi – Mä olen iloinen.
Olen Arttu Parttunen, juoksentelen täällä,
vuf, vuf, vuf!”

”On meillä hauska Arttu,
tuo Arttu Parttunen.
Kun Arttu menee ulos
on näky komea.
Kas näin heiluu häntä
ja häntä heiluu näin.
Kas näin heiluu häntä
ja häntä heiluu näin.”

Jepjep. Huomenna sitten juhlitaan rakkaan lapsen 1-vuotissynttäreitä. Seuraavassa blogikirjoituksessa siis todennäköisesti ainakin kuva hulppeasta synttärikakusta, jos ei sankari ehdi hotkaista sitä ennen kuvan ottoa. ;)
Lahjat on jo paketoitu ja kakkuainekset odottavat jääkaapissa. Nyt sitten vaan jännityksellä odotetaan sitä huomista. Arttu tosin ei taida paljoa jännittää; ei ainakaan reagoinut mitenkään, kun kerroin hänen täyttävän huomenna vuoden. :D