Viime blogikirjoituksessa jo mainitsinkin, että ostettiin Artulle täksi talveksi tossut, ettei jää lumi niin pahasti kiinni tassukarvoihin. Viime talvena kun piti lenkkeillessä aina välillä pysähtyä kaivelemaan lumia pois tassuista, kun ei Arttu päässyt kulkemaan eteenpäin. Ja viimeistään se lumien kaivelu oli edessä siinä vaiheessa, kun tultiin kotiin.
Tänä talvena ei enää ole sitä ongelmaa, koska nyt Artulla on uudet hienot tossut. :)


Uudet hienot tossut.

Ymmärrettävästi Arttu oli aluksi tossuista hieman ihmeissään, eikä ymmärtänyt lainkaan, miksi tällaiset kapistukset pitää laittaa jalkoihin. Harjoiteltiin tossujen kanssa aluksi sisällä, eikä siitä meinannut tulla mitään. :D Arttu tuntui ajattelevan, ettei tällaisilla pysty kävelemään lainkaan!

Alla on videonäyte siitä, miten Arttu tossuilla sisällä kävelee. :)



No, kummallisinta tässä on se, että vaikka edelleen (reilun viikon päivittäisen harjoittelun jälkeen) Arttu ei osaa kävellä tossuilla sisällä lainkaan! Ulkona kun tossuilla kävely on sujunut suvereenisti heti alusta lähtien. :) Ulkona ollessa Arttu ei edes huomaa, että hänellä on tossut jalassa, vaan kävelee ihan normaalisti. Mutta sisällä pitää nostella tassuja ja kulkeminen on NIIN vaikean näköistä.
Onneksi tossut on tarkoitettu ulkokäyttöön. :)


Tossujen kanssa ei uskalla mennä edes portaita alas; Arttu ratkaisi ongelman jääden istumaan tällaiseen kummalliseen asentoon. :)

Vaikka sisällä liikkuminen tossujen kanssa tuottaakin ongelmia, tuntuisi Arttu olevan aika onnellinen tossuistaan. Pari ensimmäistä kertaa Arttu vastusteli tossujen jalkaan laittamista, mutta sen jälkeen kun yli 20 asteen pakkasilla käytiin tossujen kanssa ulkona, on Arttu suorastaan toivonut tossuja jalkaansa. :) Kovimmilla pakkasilla herra jopa istui eteeni ja ojensi tassua, kun otin tossut käteeni. :)
Vaikkei Arttu viime talven kovimmillakaan pakkasilla näyttänyt kärsivän kylmyydestä (herrahan olisi halunnut olla ulkona jatkuvasti!), taitaa tossujen kanssa kuitenkin olla mukavampi tallustella. :)


Valokuvaus sisällä tossujen kanssa oli sen verran pelottavaa, että piti hakea turvaa Teijasta. :)